پنل تخصصی نوآوری و فناوریهای نوین در حفاظت از محیط زیست و پسماند توسط پارک علم و فناوری البرز
پارک علم و فناوری البرز از شرکت های دانش بنیان و فناور حوزه پسماند حمایت می کند
پنل تخصصی نوآوری و فناوریهای نوین در حفاظت از محیط زیست و پسماند توسط پارک علم و فناوری البرز در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، پنل تخصصی نوآوری و فناوریهای نوین در حفاظت از محیط زیست و پسماند باحضور مهندس مهدی عباسی رییس پارک علم و فناوری البرز، دکتر علی کیماسی و دکتر غلامحسین توکلی مهرجردی از اعضای هیات علمی دانشگاه خوارزمی، دکتر ابوعلی گلزاری مدرس دانشگاه، دکتر حمید رضا عزیزی نماینده شورای سیاستگذاری کنفرانس فرصت ها و چالش های مهندسی استان البرز و دکتر هادی احسانی نماینده بخش خصوصی توسط پارک علم و فناوری البرز و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری البرز در دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه خوارزمی برگزار شد.
مهندس مهدی عباسی در این پنل ضمن تشکر از اعضای پنل و حضور فعال آنها بر اهمیت موضوع پسماند تاکید کرد و گفت: پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی یکی از اولویتهای اصلی خود را مدیریت پسماند قرار داده و در این زمینه تلاش میکند به قطب مدیریت پسماند در کشور تبدیل شود. رییس پارک علم و فناوری البرز، با اشاره به اینکه این پارک از شرکت های دانش بنیان و فناور حوزه پسماند حمایت می کند، بر فرهنگ سازی در خصوص مدیریت پسماند اشاره و خاطرنشان کرد: موضوع محیط زیست و مدیریت پسماند یکی از چالش های بشر در دنیا و نیز یکی از چالش های اصلی کشورمان است و استان البرز با وجود صنایع متعدد، جمعیت زیاد و حجم تردد و تزازیتی بودن استان در زمینه پسماند و محیط زیست شرایط ویژه ای دارد.
از این رو همه همت خود را براین قرار دادیم امکانات و ظرفیت های جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز را در اختیار متخصصان، شرکت های دانش بنیان و فعالان این حوزه قرار دهیم تا بتوانیم به قطب مدیریت پسماند تبدیل شویم. وی با اشاره به این که شبکه سازی و ایجاد تعامل در حوزه پسماند یکی از فعالیتهای پارک علم و فناوری البرز است گفت: متخصصان و شرکتهای فعال در حوزه پسماند را در پارک علم و فناوری البرز گردهم آوردهایم و تلاش میکنیم بخشهای علمی و اجرایی بتوانند نقش خود را در بحث مدیریت پسماند ایفا کنند.
وی برگزاری چنین پنل های بسیار مهم دانست و گفت این گونه رویدادها موجب می شود تا اثرات شرکتهای دانش بنیان و فناور و توسعه های بحثهایی مانند مدیریت پسماند در جامعه و در بین مردم بیشتر احساس شود و باعث می شود شاهد مشارکت مردم هم در این بخش ها بویزه مدیر شهری و مدیریت بهینه محیط زیست و پسماند باشیم.
عباسی به وضعیت نابسامان کشور در حوزه پسماند و دفع زباله اشاره کرد و با اشاره به اینکه توسعه پایدا ارتباط تنگاتنگی با محیط زیست دارد، تاکید کرد؛ قبل از بحث تکنولوژی در حوزه مدیریت پسماند، تفکر زیست محیطی و تغییر سبک زندگی در حوزه مدیریت پسماند مقدم و پراهمیت است.
او در ادامه به تکنولوژی های مدیریت پسماند نیز پرداخت و عدم مدیریت پسماند در کشور را بسیار نگران کننده دانست و تصریح کرد: ورود شرکت دانشبنیان و نخبگان به این حوزه بسیار مهم و حیاتی است.
ابتداترین بحث در حوزه پسماند، تفکیک پسماند از یکدیگر است و این موضوع می بایست در مجموعه های علمی و دانشگاهی بیشتر مورد توجه قرار بگیرد و از طریق شرکت ها و استارت آپ های دانشگاهی اجرایی و عملیاتی شود.
در ادامه این پنل تخصصی دکتر گلزاری به مباحث ارکان شهر هوشمند، اینترنت اشیا و ارتباط آن با مدیریت شهری اشاره و به ایراد سخن پرداخت: حمایت از استارتاپ آپ های حوزه مدیریت پسماند بسیار مهم است و باید مدل های درآمد ی براین کسب و کار ها تعریف شود تا کار به صورت دانشی و تخصصی دنبال شود.
عضو کارگروه ملی مدیریت پسماند سازمان محیط زیست به فناور های مطرح مانند آموزش و فرهنگسازی و غربال کردن پسماند و مدیریت تولید پسماند و بازیافت و فروش و استفاده مجدد از پسماندبه تفکیک جایگاه در زنجیره فعالیت ها پرداخت و یادآور شد: نگاه جدیتر باید به محیط زیست داشته باشیم،مشکل این است که ما بخش فنی و اقتصادی را در راه اندازی صنایع در نظر گرفتیم اما مقوله بسیار مهم و ضلع محیط زیست را در نظر نگرفتیم این آلودگی ها هر روز بیشتر و بیشتر می شود و ما نیاز به ورود فناوریهای جدید به نام فناوریهای سبز داریم.
این صاحب نظر حوزه پسماند که شرکت دانش بنیان نیز دارد افزود: هر روز صبح تا شب به محیط زیست آسیب میزنیم. نفس می کشیم دی اکسید کربن تولید می کنیم، همین لوازم یکبار مصرف، پسماندها، باقیمانده غذایی و... خودروها هر یک کیلومتر حدود ۱۰۰گرم دی اکسید کربن تولید میکنند. بر اساس محاسبه ای که در اتحادیه بازیافت انجام شده با تفکیک علمی و دقیق ۲۰ تن پسماند می توان هرسال به میزان ۱۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور کمک کرد.
وی خاطرنشان کرد: عدم مدیریت پسماندها،حدود ۴۴ هزار میلیارد تومان به کشور آسیب می زند ، «از سال ۱۳۹۵ شاهد رشد وسیع تولید پسماند در کشور بودهایم و هنوز نتوانستیم راهحل پایداری برای استفاده از این پسماند داشته باشیم.
گلزاری افزود:درآمد و بازار خوبی در حوزه پسماند وجود دارد؛ نخبگان و فناوران و شرکت های دانش بنیان که علاقمند به ایجاد کسب و کار در این حیطه هستند میتوانند دست به کار شده و از این فرصت استفاده نمایند. اگر فعالیتی صورت نگیرد، و شرکت های دانش بنیان و فناور در این حوزه ورود نکنند وضعیت مدیریت پسماند در ایران از شرایط کنونی هم نگرانکننده تر میشود.
گلزار گفت: سازمانهای مربوط به حوزه محیط زیستی ما مانند سازمان محیط زیست، شهرداری، دانشکدهها و مراکز آموزشی باید دست به کار شده و اقدام عملی نمایند. ابتدا باید از این مراکز شروع شود، به طور مثال اگر قانونی لحاظ شود که تمام مراکز دولتی باید نسبت به این موضوع مسئول و متعهد بوده و برای اجرای اقتصاد چرخشی فعالیت خود را آغاز نمایند؛ شاهد نتایج بسیار خوبی خواهیم بود.
گلزاری در آخر تاکید کرد: آموزش بحث کلیدی است که باید از مدارس و نظام آموزش و پرورش شروع شود و نکته مهم دیگر به قدرت اجرایی و نظارتی سازمان حفاظت محیط زیست برمی گردد که باید افزایش یابد. در قسمت پایانی این پنل تخصصی و پساز انجام سخنرانیها، اعضای پنل به به سوالات شرکتکنندهگان در این پنل پاسخ دادند.
گفتنی در اختتامیه این کنفرانس از پارک علم و فناوری البرز بعنوان دبیر پنل های تخصصی و. همیاری در برگزاری این رویداد با اهدای لوح ، تقدیر و تشکر شد.
نظر شما :