دومین جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان استان البرز برگزار شد

۲۷ خرداد ۱۴۰۲ | ۱۸:۱۸ کد : ۵۸۲۹۱ تجاری سازی فناوری و اشتغال
تعداد بازدید:۴۱
دومین جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان استان البرز با حضور دکتر اسداللهی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز و جمعی از مدیران و نمایندگان دستگاه ها و مجموعه های علمی و اجرایی و فعالان اقتصادی برگزار شد. به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی، دکتر سیف اله اسداللهی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز در جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان استان البرز، بر توسعه اقتصاد دانش بنیان و همکاری و هماهنگی همه دستگاه ها در این زمینه تاکید کرد و گفت: تشکیل دومین جلسه به فاصله اندکی از جلسه اول حاکی از این است که مجموعه استان به توسعه اقتصاد دانش بنیان و توسعه شرکت های دانش بنیان و فناور اهمیت بسیاری قائل است.
دومین جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان استان البرز برگزار شد

دومین جلسه ستاد اقتصاد دانش بنیان استان البرز با حضور دکتر اسداللهی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز و جمعی از مدیران و نمایندگان دستگاه ها و مجموعه های علمی و اجرایی و فعالان اقتصادی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی، دکتر سیف اله اسداللهی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز در جلسه ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان استان البرز، بر توسعه اقتصاد دانش بنیان و همکاری و هماهنگی همه دستگاه ها در این زمینه تاکید کرد و گفت: تشکیل دومین جلسه به فاصله اندکی از جلسه اول حاکی از این است که مجموعه استان به توسعه اقتصاد دانش بنیان و توسعه شرکت های دانش بنیان و فناور اهمیت بسیاری قائل است.
وی با تشکر از پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی در پیگیری و برگزاری جلسات ستاد اقتصاد دانش بنیان گفت: اقتصاد کشور منابع محور است و این منابع به انحاء مختلف استفاده می شود که شاهد آسیب ها و مشکلات و چالش های زیست محیطی در این زمینه نیز هستیم.
اسداللهی تنها راه نجات کشور را توجه به سرمایه های دانشی عنوان کرد و گفـت: دانشی کردن سرمایه ها می تواند ما را در مسیر توسعه متوازن و پایدار قرار دهد.
وی با تاکید جدی بر قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، خواستار انجام و اجرای آن از طرف دستگاه های علمی و اجرایی استان شد و  استانداری را ناظر بر اجرای این امر دانست.
مهندس مهدی عباسی رییس پارک علم و فناوری البرز  جهاددانشگاهی در ادامه این نشست به بحث حمایت از شرکت‌های فناور و دانش بنیان در قالب موضوع تسهیلات تبصره ۱۶ و درخواست های تبصره ۱۸ پرداخت و تاکید کرد: پارک علم و فناوری استان البرز با همه ظرفیت و توان در خدمت توسعه دانش بنیان و توسعه و تکثیر شرکت های دانش بنیان و فناور است.

مهندس عباسی به راه‌اندازی ساختمان شماره دو پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی در چند ماه آینده با  حمایت معاون علمی و فناوری اشاره کرد و گفت: انعقاد قرارداد اجاره فضا از اداره کل فنی و حرفه ای  استان البرز نیز در راستای توسعه فیزیکی پارک و توسعه ساختارهای فناورانه در استان البرز است.
دکتر جعفری مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان البرز  نیز با در مورد قانون بودجه ۱۴۰۰ گفت: در قالب موضوع تسهیلات تبصره ۱۶ و درخواست های تبصره ۱۸ فقط ۱۰۵ میلیارد در استان جذب شد و در سال ۱۴۰۱ ۱۴۸ میلیارد تومان جذب شد که کم است و سهم پارک البرز هم بسیار محدود است.
وی خواستار جذب بیشتر منابع برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و فناور شد. دکتر باباخان مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری استان نیز به خدمات این صندوق اشاره کرد و گفت:  طرح سرباز فناور با ظزفیت ۲۰۹۰ نفر متقاضی،  صدور ضمانت نامه  به ارزش ۷،۳۶۶ میلیارد ریال، عاملیت مالی با ۳ نهاد دولتی و ۴۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری در صنایع مختلف از خدماتی است که از طریق صندوق دنبال می شود.
همچنین مدیران حاضر در جلسه به  مباحث و موضوعاتی مانند چگونگی توزیع تسهیلات ،  موثرترین، راهکارهای  تقویت برند و بازار و بخش تحقیق و توسعه، برگزاری رویدادهای کار آفرینی ، عملکرد سراهای نوآوری ، نحوه حمایت  از دانش بنیان ها  ، راه های افزایش شرکت های دانش بنیان ، حضور بخش خصوصی در بخش دانش بنیان و... پرداختند.
در ادامه مدیر یکی از شرکتهای دانش بنیان مستقر در پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی به طرح مشکلات  این نوع شرکتها و نیز به ظرفیت ها و توانمندی ها و عملکرد  فناورانه شرکت  خود پرداخت و پیشنهاداتی در رفع مشکلات دانش بنیان  ارایه کرد و از همکاری پارک علم و فناوری البرز  در پیگیری امور مربوط به دانش بنیان ها تشکر کرد.
خدمات و تسهیلات دانش‌بنیان باید ساماندهی شود رییس هیات مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان البرز با اشاره به لزوم نظم‌دهی به خدمات دانش‌بنیان گفت: با ساماندهی تسهیلات و خدمات شرکت‌های دانش بنیان می‌توان به هم‌افزایی در این حوزه دست پیدا کرد. به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی، رئیس هیات مدیره صندوق پژوهش و فناوری در دومین نشست ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان استان البرز با اشاره به اهمیت توجه به نیروی انسانی در کشور خاطرنشان کرد:‌ سرنوشت ما و آیندگان ما به یکدیگر گره خورده است.

وی با تاکید بر مدیریت نیروی انسانی و اهمیت آن، گفت:در دو سه دهه گذشته نخبه‌های ما نیز از کشور خارج شده اند و این حساسیت غرب روی این نکته را نشان می‌دهد. این نکته نیز قابل توجه است که غرب هیچگاه مدیر نمی‌پذیرد، چرا ما نباید به این موضوع اهمیت دهیم؟ مهندس محمد علیزاده ادامه داد: ما باید به دنبال اهداف درازمدت باشیم ، در شهرک‌های صنعتی ما نیازمند کارگر متخصص هستیم و امیدواریم بخش خصوصی این بار بتواند ارتباطی با جامعه جوان برقرار کند و از این سرمایه ارزشمند بهره ببریم.

وی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۱ که به عنوان سال دانش بنیان انتخاب شده تلاش های زیادی برای حمایت از این شرکت‌ها اتفاق افتاده‌است اما به نظر من در بسیاری از این موارد کارها به صورت موازی در حال انجام شدن است و در نتیجه هم‌افزایی لازم صورت نمی‌گیرد. هر دستگاهی برنامه خود را دارد و این برنامه‌های حمایتی باید ساماندهی شوند.
وی گفت: درخواست ما ایجاد یک ستاد مشترک و کارگروه برای سنجش توانایی‌های حمایتی نهادها و استفاده از آن‌ها در حوزه ذی ربط است. مهندس علیزاده در انتها اظهار کرد: ما در ایران شرکت دانش‌بنیان کم نداریم و محصول باید دانش‌بنیان باشد، یکی از خروجی‌های این جلسات باید ساماندهی و نظم‌دهی به خدمات و تسهیلات باشد و افزود: مشکل اساسی ما این است که ما علم را خوب پرورش می‌دهیم اما مهارت نداریم، این اتفاق در دانشگاه‌های ما وجود دارد که از نظر علمی موفقیم اما از نظر مهارتی ضعف داریم لذا باید به این نکته بیش از پیش توجه شود. 

کلید واژه ها: دانش اقتصاد دانش شرکت دانش توسعه اقتصاد دانش دانش بنیان دانش بنیان استان البرز دانش بنیان استان دانش بنیان فناور بنیان شرکت دانش بنیان


نظر شما :