در سمینار آموزشی آشنایی دستگاه‌های اجرایی استان البرز با مقوله دانش‌بنیانی عنوان شد؛

استان البرز ۴.۷۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور را به خود اختصاص داده است
۰۷ آبان ۱۴۰۱ | ۱۴:۰۷ کد : ۴۹۸۷۰ تجاری سازی فناوری و اشتغال
تعداد بازدید:۹۳
رییس پارک علم و فناوری استان البرز با اعلام اینکه تا امروز ۳۶۳ شرکت دانش‌بنیان در این استان فعال است، گفت: با این تعداد شرکت دانش‌بنیان، این استان ۴.۷۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور را به خود اختصاص داده است. به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز؛ مهندس مهدی عباسی رییس پارک علم و فناوری استان البرز در سمینار آموزشی آشنایی دستگاه‌های اجرایی استان البرز با مقوله دانش‌بنیانی اعلام کرد: تا امروز ۳۶۳ شرکت دانش‌بنیان در این استان فعال است و با این تعداد شرکت دانش‌بنیان، این استان ۴.۷۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان کشور را به خود اختصاص داده است.
در سمینار آموزشی آشنایی دستگاه‌های اجرایی استان البرز با مقوله دانش‌بنیانی عنوان شد؛

مهندس عباسی افزود: اکنون ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان به ریاست استانداری البرز و دبیری پارک علم و فناوری استان تشکیل‌شده است.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه یکی از راه‌های برون‌رفت از بن‌بست اقتصاد توجه به دانش‌بنیان است با توجه به پتانسیل‌های استان البرز این مهم موردتوجه قرارگرفته است.

رییس پارک علم و فناوری البرز بیان داشت: اکنون ۳ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی دراستان البرز داریم که تعداد قابل‌توجهی فعال هستند و در بخش خصوصی ۲۷ شرکت بزرگ استان پای‌کار آمدند و فعالیت ویژه اقتصادی دارند  که  در این خصوص تا این لحظه حدود ۷۰ میلیارد تومان در پارک علم و فناوری استان سرمایه‌گذاری شده است.

وی یادآور شد: مهم ترین  ظرفیت های استان البرز وجود مراکزعلمی است که توانسته مسیر تحقیق و پژوهش را در این استان بیش از سیر استان های دیگر هموار کند  و می‌طلبد نهادهای متولی در این زمینه سهم البرز را که کمتر دیده‌شده ، بهتر ببینند و حمایت کنند.

مهندس عباسی اظهار داشت: پارک علم و فناوری البرز در مساحتی بالغ ‌بر ۱۰۰ هکتار با ۲۲ مرکز جهاددانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز فعالیت دارد که صندوق پژوهش و فناوری استان نیز در آن فعالیت دارد.

وی اضافه کرد: با برگزاری تورهای فناوری تلاش می‌شود ظرفیت‌های فناورانه در این مجموعه برای آگاهی هرچه بیشتر در اختیار عموم  از جمله علاقه‌مندان به فناوری، فناوران و فعالان کسب‌ و ‌کار حوزه فناوری  قرار گیرد  تا سبب تعامل مستقیم، حضور در محیط و درک بهتر شرایط و ویژگی های فناوری فی مابین عرضه و تقاضای تکنولوژی های موجود شود.

مهندس عباسی بابیان اینکه دراستان البرز در تلاش هستیم تا زیست‌بوم نوآوری و فناوری استان را تکمیل کنیم, افزود: اکنون ازنظر تعداد مراکز آموزش عالی وضعیت خوبی در این استان داریم اما ازنظر ساختارهای فناوری به‌ویژه پراکندگی در شهرستان‌های استان وضعیت خوبی نداریم بطوری که در شهرستان طالقان که می‌تواند قطب گردشگری و کشاورزی باشد و یا اشتهارد که دارای بزرگ‌ترین شهرک صنعتی خاورمیانه است هیچ ساختار فناوری نداریم.

وی یادآور شد: اکنون در حوزه کشاورزی با ۳۰ دانش‌بنیان رتبه دوم کشور، دارو و فرآورده‌های پیشرفته با ۴۸ شرکت رتبه دوم و ازنظر مواد پیشرفته مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی با ۶۰ شرکت رتبه سوم راداریم.

رییس پارک علم و فناوری البرز بابیان اینکه سایر رتبه‌های به‌دست‌آمده پارک علم و فناوری در سطح کشور به لحاظ تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه داد: در حوزه ماشین‌آلات پیشرفته با ۱۱۱ شرکت رتبه سوم، وسایل و تجهیزات پزشکی رتبه سوم و برق با ۷۳ شرکت رتبه چهارم را داریم.

وی اظهار داشت: در حوزه صنایع خلاق انتظار بیشتری داریم تا صنایع میراث فرهنگی پیگیری و حمایت بیشتری داشته باشند

رییس پارک علم و فناوری البرز بیان داشت: حوزه‌های صنایع شیمیایی، دامپزشکی و داروهای آن و حوزه پسماند از حوزه‌های مهم دانش‌بنیان محسوب می‌شوند که درصدد هستیم تا با تلاش هرچه تمام به نتایج ویژه‌ای در این زمینه برسیم.

یادآور شد: قانون جهش تولید دانش‌بنیان را در مجلس در دست بررسی داریم که این قانون نقش مؤثری را در پیش‌برد اهداف کمی و کیفی ایفا خواهد کرد.

دکترملکی فر اضافه کرد: بر اساس تعاملاتی که با بانک‌ها داشتیم در بحث ضمانت‌نامه شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری‌های خوبی صورت خواهد گرفت و در سال گذشته شرکت‌های دانش‌بنیان ۳۵ هزار تومان با دستگاه‌های اجرایی قرارداد بستند.

یکی از رویکردهای اساسی کشور باید خنثی‌سازی تحریم‌ها

دکتر علیرضا عباسی نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی و عضو ناظر در شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان نیز گفت: یکی از رویکردهای اساسی ما باید خنثی‌سازی تحریم‌ها باشد.

دکتر عباسی افزود: امروز توان تولید را در داخل کشور داریم و باید با تولید دانش‌بنیان موانع صادراتی و اقتصادی برداشته شود و قانون جهش تولید دانش‌بنیان قانونی مؤثری است که آیین‌نامه اجرایی باید برای آن نوشته شود.

وی تأکید کرد: رویکرد خوبی را از سوی دولت برای این قانون شاهد هستیم و با حمایت‌های انجام‌شده می‌بینیم که با سرعت این مهم پیش می‌رود.

نماینده مردم کرج، اشتهارد و فردیس در مجلس شورای اسلامی بیان داشت: با عزم مجلس و رویکرد دولت در قانون جهش تولید دانش‌بنیان امیدواریم بتوانیم این قانون را هدیه به جامعه دانش‌بنیان کشور برای توسعه و پیشرفت هرچه بیشتر کنیم.

وی یادآور شد: استان البرز، علی‌رغم اینکه نیم درصد از مساحت جغرافیایی کشور را دارد، سه تا چهار درصد نیازهای تولیدی کشور را تأمین می‌کند، بنابراین می‌توان پتانسیل این استان را بهتر از قبل به کار گرفت و استان را به معنای واقعی کلمه تبدیل به قطب عِلمی و فناوری کشور کرد.

دکتر عباسی گفت: امسال سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال آفرین است بنابراین باید به حوزه دانش‌بنیان توجه ویژه‌ای داشته باشیم و باهم افزایی دستگاه‌های اجرایی گام‌های مؤثری در این زمینه برداشت.

وی با اشاره فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی برافزایش شرکت‌های دانش‌بنیان ادامه داد: در مجلس همراهی لازم در این زمینه می‌شود بنابراین دستگاه‌های اجرایی متولی در این زمینه باید مراقبت به خرج دهند که این شرکت‌های دانش‌بنیان صوری نباشد و تأثیرات بسزایی را از آن‌ها شاهد باشیم.

عضو ناظر در شورای راهبری فناوری‌ها و تولیدات دانش‌بنیان تأکید کرد: برنامه هفتم توسعه در دستور کار دولت است و به مجلس منتقل می‌شود بنابراین اگر می‌توان ظرفیت‌هایی را برای حمایت از دانش‌بنیان ایجاد کرد همراهی لازم از سوی مجلس صورت می‌گیرد.

وی افزود: برای پیشرفت کشور باید به نیروی متخصص تربیت‌شده بها داد تا پای‌کار بیایند و آمادگی لازم در این زمینه از سوی نمایندگان مردم مجلس شورای اسلامی وجود دارد.

ثروت کشور بستگی به تولیدات و صادرات دارد که در این زمینه کیفیت محصولات مهم است

دکتر حمیدرضا عقاب نشین مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان البرز نیز گفت: ۱۲ شهرک صنعتی در این استان است که چهار شهرک دولتی است و شهرک صنعتی اشتهارد بزرگ‌ترین شهرک صنعتی خاورمیانه است که یک هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی در آن مشغول هستند.

وی اضافه کرد: بسیاری از تولیدات کشور اگر به مشخصات برند توجه شود شاهد تولید آن در شهرک صنعتی اشتهارد خواهیم بود.

دکتر عقاب نشین تأکید کرد: ثروت کشور بستگی به تولیدات و صادرات دارد که در این زمینه کیفیت محصولات مهم است.

وی یادآور شد: با توجه به تحریم‌ها باید به تکیه‌بر دانش داخل به سمت تولیدات کیفی پیش رفت بنابراین در شهرک‌های صنعتی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نوپا موردتوجه قرارگرفته است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان البرز بیان داشت: برای اولین بار در کشور ۱۰۰ واحد کارگاهی طراحی شد تا شرکت‌های دانش‌بنیان بتوانند تولیدات لازم را داشته باشند.

سالانه نیم درصد از بودجه عمومی کشور به صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه می‌شود

معاون نوآوری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری گفت: سالانه نیم درصد از بودجه عمومی کشور به سرمایه صندوق نوآوری و شکوفایی اضافه می‌شود.

دکتر سیاوش ملکی فر افزود: اعتباری که دولت برای صندوق نوآوری و شکوفایی داشته ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده که امروز نباید به دولت به‌عنوان تنها تأمین‌کننده منابع مالی نگاه کرد.

وی اضافه کرد: امروز در تلاش هستیم که محدودیت منابع مالی را با همکاری بانک‌ها حل کنیم که رکورد خوبی با تلاش‌های انجام‌شده تا به امروز داشتیم.

دکتر ملکی فر گفت: بر اساس گزارش‌ها عددی که مستقیم سرمایه‌گذاری در شرکت‌های دانش‌بنیان شده حدود ۵۰۸ میلیارد تومان است درحالی‌که با حضور بخش خصوصی این مقدار به یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان رسیده که از تأثیرات سازنده بخش خصوصی است.


نظر شما :