در بیست و نهمین نشست شورای علمی و فناوری پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی مورد تأکید قرار گرفت؛ عزم مسئولان ملی و استانی برای حمایت واقع بینانه از پارک علم و فناوری البرز

تعداد بازدید:۵۵۹
بیست و نهمین نشست شورای علمی و فناوری پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی با حضور مسئولان ملی و استان با تأکید بر توسعه آن و لزوم دستیابی این پارک به جایگاه واقعی به لحاظ بودجه و امکانات برگزار شد.
در بیست و نهمین نشست شورای علمی و فناوری پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی مورد تأکید قرار گرفت؛ عزم مسئولان ملی و استانی برای حمایت واقع بینانه از پارک علم و فناوری البرز

بیست و نهمین نشست شورای علمی و فناوری پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی با حضور مسئولان ملی و استان با تأکید بر توسعه آن و لزوم دستیابی این پارک به جایگاه واقعی به لحاظ بودجه و امکانات برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، بیست و نهمین نشست شورای علمی و فناوری پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی با حضور دکتر بهنام طالبی مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر جهانگیر شاهمرادی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز، دکتر بهروز بادکو رئیس سازمان تجاری‌سازی و اشتغال دانش‌آموختگان، دکتر محمدرضا پورعابدی معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، دکتر جمشید شنبه زاده معاون پژوهشی دانشگاه خوارزمی، دکتر ابوالفضل فلاح مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استان البرز، دکتر حبیب اله اصغری رئیس سازمان جهاد دانشگاهی خواجه‌نصیرالدین طوسی، دکتر شاهین فررئیس مرکز رشد فناوری سلامت پژوهشگاه ابن‌سینا جهاد دانشگاهی،دکتر محمد نوری سپهر معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان البرز و همچنین محمدعلیزاده رئیس هیئت‌مدیره صندوق و پژوهش و فناوری و تنی چند اعضای صندوق پژوهش و فناوری و اعضای شورای همکاری شرکت‌های فناور پارک جهاددانشگاهی روز چهارشنبه پنجم خردادماه در پارک علم و فناوری البرز برگزار شد.
مهندس مهدی عباسی رئیس پارک علم و فناوری البرز و مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی در این نشست مهم ضمن ارائه گزارشی از عملکرد گذشته پارک علم و فناوری البرز گفت: مجموعه حدود یک‌صد هکتاری پارک البرز سه پژوهشگاه، ۲۲ مرکز تخصصی و سه مرکز رشد تخصصی را در دل خود جای‌داده و توانسته در تعامل بین شرکت‌ها و واحدهای فناور و دانش‌بنیان و همچنین در تعامل با محیط بیرونی اکوسیستم کاملی را در عرصه نوآوری، فناوری و کارآفرینی شکل دهد.

حمایت پارک علم و فناوری البرزجهاددانشگاهی از ۲۰۸ واحد فناور و دانش‌بنیان
وی با اشاره به اینکه کل واحدهایی که از زمان تأسیس پارک تا الان در این پارک موردپذیرش و حمایت قرارگرفته‌اند، ۲۰۸ واحد فناور و دانش‌بنیان می‌باشند. افزود: تلاش ما این است که تعداد واحدهای مستقر در پارک افزایش پیدا کند. فضایی که در اختیار پارک قرار دارد حدود۲۶ هکتار است. فضای مفیدی هم برای مرکز رشد فراهم‌شده که ۳۳۰۰ مترمربع می‌باشد. فضای اختصاصی ما نسبت به پارک‌های علم و فناوری دیگر تقریباً در سطح خوبی قرار دارد و با میانگین کشوری منطبق است.
مهندس عباسی با اشاره به اشتغال ایجادشده در این پارک تصریح کرد: ۱۳۲۴ نفر نیرو که اکثریت دانش‌آموخته دانشگاهی هستند در این مجموعه اشتغال داشته و تحت پوشش بیمه هستند و تلاش ما بر این است که رشد ۳۰ الی ۴۰ درصدی اشتغال را نسبت به سال گذشته داشته باشیم.

رئیس پارک علم و فناوری البرز با اشاره به اینکه ازنظر فروش محصولات فناور حدود ۸۱۹ میلیارد تومان درآمد برای پارک رقم خورده است اظهار کرد: پارک البرز درمجموع در میان پارک‌های علم و فناوری مختلف کشور عملکرد خوبی داشته است و توانسته به یک‌صد هزار دلار ارزش‌افزوده درزمینهٔ صادرات دست یابد.
وی با اشاره به توانمندسازی شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور پارک علم و فناوری البرز گفت: ۱۶۸۸۰ نفر ساعت توسط پارک علم و فناوری البرزجهاددانشگاهی  آموزش‌دیده‌اند و نشست‌ها و جلسات علمی زیادی برگزار و تلاش شده از پتانسیل پارک به نحو احسن استفاده شود. همچنین علی‌رغم وجود پاندومی کرونا تلاش کردیم رویدادهای علمی و فرهنگی خود را تا حد توان برگزار کنیم. پارک همچنین توانسته رتبه ششم کشور را در تولید محصولات ضد کرونا به دست آورد. ۲۵۸ شرکت دانش‌بنیان در استان البرز وجود دارد که این پارک را در رتبه چهارم کشور قرار می‌دهد. علی‌رغم این دستاوردها تلاش ما بر این است که سطح پارک علم و فناوری البرز در همه زمینه‌ها ارتقا پیدا کند.
مهندس عباسی افزود: توسعه فناوری‌های مرکز رشد پارک در سال اخیر با سرعت بیشتری صورت گرفته است و با همکاری دانشگاه‌های مختلف توانستیم از ظرفیت‌های دانشگاهی نیز بهره ببریم.

مذاکره برای توسعه فیزیکی پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی در شهرک‌های صنعتی
رئیس پارک علم و فناوری البرز با اشاره به اینکه همچنین میانگین درآمد واحدهای فناور نیز بالاتر رفته است و طرح جامعی برای بهبود هرچه بیشتر این شرایط در نظر گرفته‌شده است به توسعه پارک در سطح استان البرز اشاره کرد و گفت: ما تلاش می‌کنیم با مذاکره با شهرک‌های صنعتی استان ظرفیت پارک را افزایش دهیم و با گسترش و توسعه بستر فعالیت‌های پارک، فضا را برای ارتقا سطح واحدهای فناور فراهم کنیم. همچنین ایجاد شعبه‌های پارک در شهرستان‌ها پیگیری و دنبال می‌شود.
وی افزود: با تلاش‌های فراوان صندوق نوآوری استان نیز تشکیل شد که 94. درصد سهام خصوصی صندوق بی‌نظیری در سطح کشور می‌باشد. همچنین پارک بستر مناسبی برای تبلیغات رایگان شرکت‌های فناور فراهم کرده است تا از طریق رسانه ملی و همچنین جراید مختلف و تبلیغات در سطح استان محصولات، کالاها و خدمات خود را معرفی کنند.
رئیس مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی تصریح کرد: با همکاری مدیرکل فقید اداره مخابرات استان ساختمان اصلی پارک مجهز به فیبر نوری شده و هم ازنظر تعداد خطوط تلفنی و هم کیفیت اینترنت پیشرفت زیادی مشاهده‌شده است.
یکی از نکات قابل‌توجه این است که حجم بالایی از این خدمات توسط بخش خصوصی صورت گرفته است و این نکته از اهمیت بالایی برخوردار است. همچنین دستاوردهای پارک علم و فناوری موجب شده تا نهادهای بالادستی نیز بتوانند به پارک اعتماد کنند و از نقش مهم پارک در صنعت باخبر شوند.

رئیس پارک البرزجهاددانشگاهی تصریح کرد: پارک توانسته سرمایه‌گذاران مختلفی را برای سرمایه‌گذاری در پارک ترغیب کند و از سرمایه تزریق‌شده برای پیشرفت شرکت‌های نوپا بهره ببرد. همکاری و تعامل با دستگاه‌های مختلف استانی و ملی باعث پیشرفت دوجانبه پارک و نهادها شده است و مشکلات زیادی با همین‌گونه همکاری‌ها برطرف شده است. ما توانستیم با پیگیری‌های مداوم اعتباراتی برای پیشرفت واحدهای فناور از معاونت علمی و فناوری البرز و شخص آقای دکتر ستاری دریافت کنیم. ما سعی داریم این اعتبارات و تسهیلات را برای اهداف مختلف ازجمله توسعه فیزیکی و علمی پارک استفاده کنیم و تا انتهای سال ۱۴۰۰ بتوانیم زمینه را بیش‌ازپیش برای فعالیت بیشتر و بهتر پارک علم و فناوری البرز در جهت رفع مشکلات علمی، اقتصادی و فرهنگی فراهم کنیم.

حمایت استانداری از برنامه‌های پارک علم و فناوری البرزجهاددانشگاهی
دکتر جهانگیر شاهمرادی معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز نیز در ادامه این نشست که با ارائه گزارش‌های مختلف دست‌اندرکاران امور پارک درزمینهٔ ارائه گزارش اقدامات صورت گرفته اخیر و برنامه‌های در دست اقدام و ارائه فرایندهای پذیرش، استقرار، ارزیابی و خروج واحدهای فناور پارک ادامه یافت گفت: هم استاندار و هم مجموعه دستگاه‌های علمی و اجرایی استان البرز نگاه ویژه‌ای به پارک علم و فناوری البرز دارند و تلاش ما این است که موانع پیش روی این پارک برطرف شود.
دکتر شاهمرادی با اشاره به ظرفیت‌های خوب استان البرز که بیش از ۳۵۰۰٫ واحد تولیدی و صنعتی را در خود جای‌داده یادآور شد: یکی از انتظارات ما این است که با محوریت پارک علم و فناوری البرز و با نهادهای خوبی مثل صندوق پژوهش و فناوری استان، شهرک کاوش، کارخانه نوآوری و سایر مراکز رشد و مراکز علمی و دانشگاهی هم‌افزایی و ارتباط سازنده‌ای شکل بگیرد و بتواند برای توسعه اقتصاد دانش‌بنیان، تولید ثروت و توسعه فناور کشور و استان کمک کند.
وی با اشاره به اینکه متناسب با ظرفیت و توانمندی استان البرز به جایگاه لازم در توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و تولید ثروت نرسیدیم خاطرنشان کرد: پارک علم و فناوری البرز تحولات خوبی را آغاز کرده که انتظار داریم این حرکت‌ها به نقش‌آفرینی بیشتر پارک در سطح استان منتهی شود و به ارتباط سیستماتیک بین همه زنجیره اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی استان منجر گردد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری البرز با اشاره به اینکه استان البرز به لحاظ نزدیکی به پایتخت مجموعه‌های دانش‌بنیان و فناور خوبی را در خود جای‌داده افزود: استان البرز می‌تواند پایلوت توسعه کشور در بسیاری از زمینه‌ها به‌ویژه در حوزه دانش‌بنیان و تولید ثروت از دانش باشد.

باید برای ارتقاء جایگاه این پارک به لحاظ بودجه و امکانات برنامه‌ریزی و تلاش کنیم
مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در بیست و نهمین نشست شورای علمی و فناوری پارک علم و فناوری البرز ضمن استماع گزارش اقدامات صورت گرفته اخیر و برنامه‌های در دست اقدام پارک با ابراز شگفتی از بودجه پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی گفت: هرگز تصور نمی‌کردم پارک علم و فناوری بااین‌همه فعالیت و شاخص‌های خوبی که در ارزیابی‌ها دارد تنها چهار میلیارد تومان بودجه داشته باشد.
دکتر بهنام طالبی که به‌تازگی به سمت مدیرکلی دفتر برنامه‌ریزی و توسعه فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری منصوب‌شده است افزود: گزارش اقدامات و عملکرد پارک علم و فناوری حاکی از تسلط مدیران این مجموعه به شاخص‌های موردنظر درزمینهٔ توسعه علم و فناوری و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان است و باید برای ارتقاء جایگاه این پارک به لحاظ بودجه و امکانات برنامه‌ریزی و تلاش کنیم.
وی با اشاره به اینکه بودجه پارک‌های علم و فناوری از ششصد میلیارد تومان به یک هزار میلیارد تومان در سال جاری افزایش‌یافته است افزود: در همین راستا با تعامل بین مسئولان استانی و ملی و همچنین از طریق وزارت علوم و سازمان برنامه‌وبودجه برای افزایش بودجه پارک علم و فناوری البرز تلاش می‌کنیم.
دکتر طالبی گفت: باید تلاش کنیم با حمایت‌های لازم، رسالت اصلی پارک که خدمت توسعه واحدهای فناوراست جامه عمل بپوشد. ما باید تا جایی که می‌توانیم با استفاده از پتانسیل نهادها و دستگاه‌های مختلف به بهبود عملکرد این واحدها که در لبه اقتصاد دانش‌بنیان کشور می‌جنگند کمک کنیم.
وی افزود: نکته اصلی که قابل‌ذکر است قانون جدیدی است که در رابطه با دانش‌بنیانی سطح سه تصویب‌شده است. با توجه به این قانون اهمیت ارزیابی برای صدور مجوز بیش‌ازپیش حس می‌شود. تأکید معاونت علمی هم بر این موضوع است که ارزیابی واحدها به‌صورت دقیق انجام شود و از داده‌های به‌دست‌آمده از این ارزیابی‌ها برای صدور مجوز استفاده شود. البته مسئول اصلی اجرای سیستماتیک این نظام رئیس پارک علم و فناوری البرز است و معاونت هم نظارت خود را بر انجام صحیح این پروسه ادامه می‌دهد.

تأکید معاون دانشگاه علوم پزشکی البرز بر همگرای بین مراکز رشد استان
دکتر محمد نوری سپهر معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی استان البرز در بیست و نهمین نشست شورای علمی و فناوری پارک علم و فناوری البرز با اشاره به اینکه مراکز رشد زیادی در استان شکل‌گرفته و شرکت‌های فناور زیادی در این واحدها مستقرشده و فعالیت می‌کنند گفت: ساماندهی مراکز رشد استان و ایجاد شبکه و همگرایی بین این مراکز ضروری است.

تأکید بر ایجاد مدل عملیاتی بین جهاد دانشگاهی و مراکز رشد و نوآوری
دکتر بهروز بادکو رئیس سازمان تجاری‌سازی و اشتغال دانش‌آموختگان جهاد دانشگاهی در نشست شورای علمی
 و فناوری پارک علم و فناوری البرز گفت: یکی از برنامه‌هایی که دنبال می‌کنیم ایجاد مدل عملیاتی بین جهاد دانشگاهی و مراکز رشد و نوآوری و همچنین پارک‌های علم و فناوری است تا دو طرف بتوانند از حمایت‌ها و خدمات هم بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به اهمیت پارک علم و فناوری البرزجهاددانشگاهی  برافزایش بودجه و امکانات این پارک با حمایت دستگاه‌ها ازجمله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، سازمان برنامه‌وبودجه و جهاد دانشگاهی تأکید کرد.

ارزش حمایت از صندوق‌های پژوهش و فناوری مثل حمایت از مدرسه‌سازی است
محمد علیزاده مدیر هیئت‌مدیره صندوق پژوهش و فناوری استان البرز با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری البرز برای استان یک نعمت است گفت: از برنامه‌های پارک علم و فناوری البرز حمایت می‌کنیم.
وی با اشاره به اینکه ۹۹درصد سهم صندوق پژوهش و فناوری استان البرز مربوط به بخش خصوصی است گفت: تصمیم‌گیری‌ها، نظارت‌ها و ارزیابی‌ها از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور باید در دست بخش خصوصی باشد و بخش خصوصی هم باید از نخبگان، صاحبان ایده و طرح حمایت کند؛ و این همان چیزی است که همه دنیا در راستای منافع ملی خود و در حمایت از دانش‌آموختگان و نخبگان خود انجام می‌دهد.

تعامل خوب پارک علم و فناوری البرز جهاددانشگاهی با دستگاه‌های ملی و استانی
دکتر حبیب اله اصغری نیز در این نشست با اشاره به اینکه تعامل خوبی بین پارک علم و فناوری البرز و دستگاه‌های ملی و استانی شکل‌گرفته گفت: مطمئن هستیم با تلاش‌های مهندس عباسی آینده درخشانی در انتظار پارک علم و فناوری البرز است.
عضو شورای علمی و فناوری پارک علم و فناوری البرز تصریح کرد: این تعاملات زمینه تأمین بودجه و دیگر نیازهای پارک علم و فناوری استان البرز را پوش داده و برطرف خواهد کرد.
در بیست و نهمین نشست شورای علمی و فناوری پارک علم و فناوری البرز علاوه بر ارائه گزارش وضعیت عملکردی پارک البرز، اقدامات صورت گرفته اخیر و برنامه‌های در دست اقدام، فرایندهای پذیرش، استقرار، ارزیابی و خروج واحدهای فناور پارک و همچنین مصوبات کمیته‌های تخصصی پارک در خصوص پذیرش و خروج شرکت‌ها موردبحث و بررسی قرار گرفت.
ارائه گزارش عملکرد صندوق پژوهش و فناوری استان البرز، ارائه فرایندهای پذیرش، استقرار، ارزیابی و خروج واحدهای فناور پارک، فرایندهای پذیرش، استقرار، ارزیابی و خروج واحدهای فناور و بررسی مصوبات کمیته‌های تخصصی پارک در خصوص پذیرش و خروج شرکت‌ها از دیگر محورهای این نشست بود.
گفتنی است در حاشیه این نشست نمایشگاه جانبی از تعدادی زیادی محصولات فناورانه شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری البرز برپا  شد و فناوران واحدهای فناور، خلاق و دانش‌بنیان  توانستند توانمندی‌ها  خود را در معرض نمایش قرار دهند .

 

 


نظر شما :